lördag 13 november 2010

Spökfisar

4 dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1½ msk Gelatin
1½ dl varmt vatten
Kokosflingor
Kakao

Värmvattnet och smält gelatinet. Blanda ner i en bunke: socker, florsocker, äggvita, kallt vatten och till sist varmvattnet/gelatinet.
Vispa minst 30 min, rekommenderar maskin då man lätt blir trött i armen av vanlig elvisp :)
Blanda kokos med kakao, strö i botten på en form ca 20x30 cm.
Häll över smeten och strö över kakao/kokos blandningen.
Låt stelna och skär sedan i rutor som doppas i kokos runt om.

Vill man lyxa till det lite så droppar man bara lite karamellfärg i smeten innan den vispas.
Går jätte bra att frysa.

Ät och NJUT!

1 kommentar:

Pernilla sa...

Bakade dessa nu till jul med min 6-åriga brorsdotter Idun.
Idun var lite misstänksam, men de blev jättegoda,
*namnet till trots*! :D
De här kommer jag att göra igen!
Tack för receptet och God Jul!