ca 40 st
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
ca 20 st turkiskpeppar karameller
2 tsk smör
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och krossade turkiskapepparkarameller i en vid gryta.
Koka upp under omrörning och låt koka ganska häfftigt till 120 grader. Det tar ca 15 min. Gör ett kul prov. Rör lite då och då under kokningen. Rör ner smöret och häll i papprad form ca 20x20 cm eller i knäck formar. Låt kolan stå kallt att stelna. Skär eller klipp i bitar om du inte hällde i formar.
Lägg varje liten kolabit i plast eller cellofan så de slipper få en enda stor kola.
Ät och njut!
Detta är min absoluta favorit bland hemgjort godis. Jag älskar visserligen lakrits, men det är en lagom lakritsmak som kommer lite efter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar