2 stora ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
100 gram smält smör
60 gram mörkchoklad
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret, rör ner choklad och kakao.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål och sikta ner i ägg pöset.
Vispa sedan kraftigt, försiktigt i början. Rör sedan ner smöret/chokladen.
Häll allt i en smörad men INTE bröad form med löstagbar kant och grädda i
nedre delen av ugnen i 175 grader 15-20 minuter.
Låt kakan svalna ordentligt. Servera med gräddde eller glass.
Njut!
Jag varierar mej ibland och byter då ut den mörka chokladen mot ca 15 hackade Turkiska peppar karameller eller lika många hackade polkagrisar.
Original receptet har jag fått av min syster Sara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar