lördag 20 november 2010

Konjakskaka

Smet 1
250 g smör, rumsvarmt
2 1/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker

Smet 2
2 msk konjak
3 ägg
2 dl socker

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt smöret och rör blandningen ljus och porös. Vispa äggen väl, blanda ner sockret och vispa smeten riktigt tjock och pösig. Rör ner denna smet,  lite i taget, i mjölsmeten. Blanda ordentligt och häll sist i konjaken. Häll smeten i en väl smord och bröad form och grädda ca 40 min i 175 grader. Låt kakan svalna innan den vänds upp och förvara under formen.

Njut denna goda kaka till kaffe.

Detta är ett gammalt recept efter min mormor. Då jag inte hade nån konjak hemma provade jag med Rom. Det blev inte lika bra som med konjak men helt okej.

1 kommentar:

Sara sa...

Kanske inte din snyggaste... ;o) Men den ser god ut! Jag ska baka en sån imorgon, har tiggt till mig lite konjak nu! Kram flirpan