12 skivor kavring ( willys egna rågbröd)
4-6 msk smör
300 g kall kokt potatis (helst färskpotatis)
1 kg oskalade räkor
1 knippa dill
1 knippa gräslök (uteslöts av mej)
400 g kokt kall fisk ( jag använde torsk)
2 dl kesella (jag uteslöt det då det inte fanns laktosfri)
2 dl crèm fraiche
1 ½ dl finriven parmesan ( även detta uteslöt jag av förklarliga skäl)
1 citron, saften
1-2 msk forellrom (går lika bra med stenbitsrom eller liknande)
salt, svartpeppar
4-6 coctailtomater
Mixa brödet till smulor och blanda med smöret till en deg. Klä en smord pajform, gärna med löstagbar kant, med bröddegen. Ställ i frysen att stelna lite.
Skär potatisen i skivor, ca 1cm tjockaoch täck botten på pajen.
Skala räkorna, spara några till garneringen, och hacka grovt. Hacka dillen och strimla gräslöken.
Blanda i en bunke, hackade räkor, kokt fisk (smulas), kesella, crèmfraiche, parmesan, dill, gräslök (spara lite rill dekoration), citronsaft, 1 msk rom, salt och peppar. Blanda ordentligt.
Bred ut smeten i pajformen. Garnera tårtan med restrerande räkor, rom, delade cocktailtomater gräslök och dill.
Förvara tårtan i kylen innan servering, minst en timme men gärna över natten.
Smaklig måltid!
Jag serverade denna på ett litet party i somras. Den uppskattades jätte mycke och va väldigt god. Rekomenderas verkligen. Inte särskilt svår att göra men det tar lite tid.
1 kommentar:
Å den var verkligen supergod!!!
Ska prova att göra en själv nu när du har denna super-recept-bloggen :) med massor av tips och ideer!
Kram
Skicka en kommentar