Smet 1
250 g smör, rumsvarmt
2 1/4 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Smet 2
2 msk konjak
3 ägg
2 dl socker
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Tillsätt smöret och rör blandningen ljus och porös. Vispa äggen väl, blanda ner sockret och vispa smeten riktigt tjock och pösig. Rör ner denna smet, lite i taget, i mjölsmeten. Blanda ordentligt och häll sist i konjaken. Häll smeten i en väl smord och bröad form och grädda ca 40 min i 175 grader. Låt kakan svalna innan den vänds upp och förvara under formen.
Njut denna goda kaka till kaffe.
Detta är ett gammalt recept efter min mormor. Då jag inte hade nån konjak hemma provade jag med Rom. Det blev inte lika bra som med konjak men helt okej.
1 kommentar:
Kanske inte din snyggaste... ;o) Men den ser god ut! Jag ska baka en sån imorgon, har tiggt till mig lite konjak nu! Kram flirpan
Skicka en kommentar