söndag 30 januari 2011

Tekakor med havregryn

20 st

2½ dl havregryn
5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk ljus sirap eller honung
50 g smält smör
1 tsk salt
knappt 1 lit vetemjöl (600 g) spara lite till utbakningen

Häll havregryn och mjölk i en skål och rör om.
Låt stå i rumstemp några timmar eller i kyl över natten.
Häll havregrynsblandningen i en köksmaskinsbunke och smula ner jästen.
Tillsätt sirap/honung, det smälta smöret, saltet och en del av mjölet.
Arbeta degen kraftigt i 6-8  min.
Låt degen jäsa i 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt.
Rulla degen till en rulle och dela i 20 bitar som formas till runda tekakor, ca 10 cm.
Jäs övertäckta i yterligare ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader, 7-8 min.

Ät och njut!

Trots en del missöden när jag bakade så blev de fina. De är inte provsmakade ännu, så jag hoppas de smakar som de ser ut. Lättbakade.

1 kommentar:

Camilla Krona sa...

Mmmmmm jätte goda var de. Kan verkligen rekomenderas.