1½ liter
8 dl grädde
6 äggulor
6 msk florsocker
150 g polkagrisar
rödkaramellfärg
Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och florsocker poröst. Krossa polkagrisarna
till små bitar och blanda ner i äggsmeten.
Dela upp smeten i två skålar och rör ner karamellfärg i den ena.
häll hälften av den vita smeten i en brödform. Häll på den röda smeten
och avsluta med restrerande vita.
Dra med en gaffelenom glassen så färgerna blandas lite.
Låt stå i frysen i minst 3 timmar (gärna över natten).
Vid servering kan man garnera med polkaskruvar eller krossade karameller.
ÄT OCH NJUT!
Jag serverade med coctailbär, maränger och chokladsås.
Mina provsmakande gäster tyckte det var förstora bitar i glasssen så jag rekomenderar att krossa polkagrisarna ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar