tisdag 18 januari 2011

Kyckling med paprikasås

hel kycklingfilè (beräkna en per person)
grillkrydda
paprikapulver
1 kycklingbuljong tärning
en skvätt matlagningsgrädde
redning (mjöl och vatten)
1 nypa salt
1 nypa socker
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika

Krydda och stek kycklingfilèerna i ugnen, 175 grader ca 30 min.
Hacka paprikorna riktigt fint och bryn på dem i en gryta med lite margarin. Tillsätt buljongtärningen, paprikapulver, matlagningsgrädden och redningen. Koka ihop och smaka av med lite salt och socker ( förhöjer smaken av paprikan).

Servera den ugnsstekta kycklingen med paprikasåsen och ris.

Ät och njut!

Mängden paprika är såklart frivillig. Det går fint att servera med potatis men personligen föredrar jag ris till detta.

Inga kommentarer: