ca 700 g benfrifläskotlett i bit
2 morötter i stora bitar
½ rödlök i stora bitar
1 köttbuljongtärning
1 kycklingbuljong tärning
paprikapulver
pastakrydda
knorr kött & grill krydda
lite salt och svartpeppar
ca 1 lit vatten
ca 1 dl matlagningsgrädde
lite soja
½ burk hela champinjoner
Snitta kotlettbiten, låt "svålen"/fettet vara kvar. Ger god smak.
Lägg lök och morötter i botten på en lergryta. Smula över buljongtärningarna.
Lägg i kotletten och krydda. Häll på ca 1 lit vatten. Det ska täcka köttet.
Låt puttra i ugnen, 175 grader, drygt två timmar.
Ställ att svalna lite innan köttet tas upp och förvaras i alufolie.
Sila såsen och spara morötterna och löken. Häll spadet i gryta och häll på grädden.
Red spadet med mjöl/vatten redning och lite soja. Koka ihop och krydda ev extra.
Grädden tar ju bort lite smak.
Skiva köttet och lägg i en form tillsammans med morötter, lök (frivilligt, jag tog bort den)
och champinjoner. Häll över såsen. Servera med potatis eller ris och lite färska grönsaker. Kanske lite svartvinbärsgelè eller inlagd gurka (min "nakna").
Ät och njut!
Jäklarns vad gott det blev!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar