tisdag 4 februari 2014

Macarons

85 g mandelmjöl                                                                                                                              15 g kakao                                                                                                                                      200 g florsocker
110 g äggvitor (ca 3 ägg)
5 msk strösocker
Mät upp alla ingredienser noga! Sila mandelmjöl, kakao och florsocker och rör ihop det. Vispa upp äggvitan tills den blir vit. Tillsätt en matsked socker i taget medans det vispar och fortsätt vispa tills marängen är fast och glansig men vispa inte för mycket. Då blir den för tjock. Det skall gå att vända på skålen men den skall ändå vara följsam. Vill du färga smeten så tyckte jag det var käckt att göra det precis innan marängen var färdigvispad. Använd pastafärg. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i marängen till en jämn smet. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar, stora som en femkrona, på ett bakplåtspapper och låt dem vila i 60 minuter. Grädda i 150 grader i ca 15 min. Macaronsen är färdiga när de lossnar ifrån bakplåtspappret. Jag satte in en plåt överst i ugnen för att förhindra att ”bränna” dem uppepå så de förlorar sin fina färg.




Receptet är hämtat från denna blogg: http://www.femme.se/bakverkochfikastunder/



Inga kommentarer: