fredag 23 december 2011

Fransk nougat

5 dl socker
1 krm salt
1½ dl sirap
1 1/4 dl vatten
2 äggvitor
½ dl hackad mandel
½ dl coctailbär (färdighackade finns bland bakgrejerna i affären)
100-200 g mörkchoklad

Blanda socker, sirap, salt och vatten i en gryta och koka kraftigt till 150 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Häll sockerlagen i en fin stråle ner i äggsmeten under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills massan blir fast.
Blanda ner körsbär och mandel. Häll ut på en papprad plåt ca 20x30 cm. Forma med oljade (eller handskade) händer till en eller två rullar. Ställ kallt att svalna. Skär sedan i bitar som doppas i smält choklad. Förvara i burk med lock.

Ät och njut!

Bland det godaste godis jag någonsin gjort. Inte speciellt svårt heller. Men VARMT.

Inga kommentarer: