tisdag 8 februari 2011

Min köttfärslimpa

ca 500 g nötfärs
knappt 1 paket bacon
1 ägg
ca 2 msk bostongurka
pastakrydda
knorrs grillkrydda
paprikapulver

Sås:
1 burk creamfraische
1 skvätt tomatpurè
1 köttbuljongtärning
paprikapulver
knorrs grillkrydda
pastakrydda

Blanda ägg, bostongurka och kryddor i en bunke. "Smula" ner färsen.
Klipp baconet i strimlor och stek lite lätt. Blanda ner i färssmeten.
Blanda allt riktigt ordentligt. Forma en limpa och lägg i en ugnsform. 
In i ugnen 200 grader ca 30 min.
Blanda under tiden till såsen. Värm såsen sakta under omrörning, smaka av med kryddorna.


Till köttfärslimpan serverar jag kokt potatis. Lite annorlunda och riktigt gott.
Lätt att ha med sej i matlåda.

Ät och njut!

Smakar mycke bättre än det ser ut ;)

2 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Men åh vad bra med recept! Hemma går samma samma runt vecka ut och vecka in...

Hoppas du har det bra!?

Camilla Krona sa...

Va kul att du gilla bloggen <3
Ja, tack jag har det kanon.
Kram