3 dl vatten
1 hönsbuljong tärning
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 dl färsk hackad eller 2 tsk torkad basilika
1 msk pressad citron
salt och peppar
Koka fisken, jag slängde i en fiskbuljongtärning.
Sås:
Koka upp vattnet med buljongen. Blanda grädde och mjöl till en redning och rör ner i buljongen. Sjud 5 min.
Tillsätt basilikan och citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över den kokta fisken och servera med potatis eller ris.
Ät och njut!
Det här var första gången på riktigt länge som jag följde ett recept helt och fullt.
Tyvärr råkade jag peppra lite för mycke, men annars smakade det bra. Jag serverade med kokt potatis och rivna morötter. Kan tänka mej att pressad potatis kan passa kanon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar