söndag 5 december 2010

Mina godaste pepparkakor

ca 200 st små pepparkakor

300 g margarin
1½ dl sirap
4 dl socker
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk malda kryddnejlikor
(funkar fint med en påse pepparkakskryddor)
3 ägg
2 tsk bikarbonat
ca 1,3 liter vetemjöl

Koka upp margarin, sirap, socker och kryddorna.
Låt blandningen svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda bikarbonaten med lite mjöl och rör ner det i smeten. Blanda ordentligt. Tillsätt resten av mjölet lite i taget och spara lite till utbakningen. Arbeta degen slät. Låt den ligga kallt ett par timmar, helst över natten, innan den bakas ut.

Kavla ut degen på mjölat bakbord och ta ut kakor med måtten. Grädda små pepparkakor i 175 grader ca 8-10 min och stora i 150 grader 10-15 min.
Låt gärna kakorna svalna lite på plåten.

Ät och njut!

Till jul måste jag bara ha hembakta pepparkakor.
Dessa blir så där ljuvligt goda och är lättbakade.

3 kommentarer:

Sara sa...

Du menar kanske 1.3 LITER vetemjöl?!? Annars kan det bli knepigt att få till 200 pepparkakor... ;o) Kram flirpan

Camilla Krona sa...

Självklart ska det vara LITER. Jag ändrar det. Tack för att du har koll när jag inte har det ;)

Sara sa...

Ja det verkade lite snålt annars... Eller ja, det skulle ju bli 200 SMÅ pepparkakor, men kanske inte mikroskopiska... :D

Kan du inte ta bort den där jobbiga ordverifieringen och välja att godkänna kommentarerna själv istället? Kram