söndag 5 december 2010

Mandelkulor



1 paket saffran
1 sockerbit + 1 msk okryddat brännvin
500 g mandelmassa
200 g nötter/mandel
175 g sockerr (knappt 2 dl)
3 äggvitor ca 1 dl
2 dl florsocker

Mortla saffran och socker och lös upp med sprit.
Rivmandelmassan och grovhacka nötterna. Blanda mandelmassa, nötter och socker.
Tillsätt saffranslösningen. Blanda i äggvitorna.
Häll florsockerr på ett fat. Forma kulor av smeten som rullas i florsockret och läggs på en papprad plåt. Grädda i 200 grader 15-18 min. Låt kallna på plåten.

Ät och njut!

Jag använde mej av skållad mandel denna gång. Ska prova med hasselnötter.
Nu har jag provsmakat oxå och de var jätte goda.
Kommer funka året runt om man skippar saffranet.

Inga kommentarer: