söndag 13 september 2015

Vegetarisk paj

Pajdeg med kruskakli


2-3 cm palsternacka
1 cm aubergine
4 cm paprika (jag tog röd ramiro)
3 cm sötpotatis
3st sockerärtor
2 klasar blomkål
2 klasar broccoli
2 små färska champinjoner
1 färsk tomat
1 stor klyfta vitlök (pressad)
salt
provencale örtblandning fån Knorr (efter smak)
Pressad citron (jag använde sån på "burk")


Äggstanning på 2 ägg och lite mjölk




Gör iordning pajdegen och låt vila en liten stund. Kavla ut och klä en lagom stor form.
Nagga med gaffel och grädda i 225 grader ca 20-25 min.




Under tiden pajdegen gräddas:
Skär grönsakerna i små bitar och blanda ihop i en skål.
Vispa ihop äggstanningen, pressa ner vitlök och citron samt kryddorna.
Häll över grönsakerna och blanda runt.
När skalet är klart häller du ner blandningen och gräddar ytterligare ca 20 min tills pajen "stannat".


Servera gärna med en fräsch sallad.


Ät och njut!

Inga kommentarer: