fredag 29 juli 2011

Millas pastasoppa

500 g passerade tomater
2 ½ dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
3 dl vatten
1 krossad vitlöksklyfta
ca 1 tsk salvia
ca 1 tsk oregano
1 grönsaksbuljong
ca 5 cm purjolök, finhackad
½ paprika av varje röd och gul
500 g nötfärs
pastakrydda, chilipeppar,cayennepeppar efter smak i köttfärsen
ca 6 dl krossad tagliatelle


Blanda tomat, grädde, vitlök, salvia, oregano, vatten, mjölk, buljongtärning, paprika och purjolöken i en gryta.
Stek upp nötfärsen och krydda efter smak. Häll ner i grytan och koka upp.
Tillsätt tagliatellen och koka på svag värme tills pastan är mjuk.
Smaka av med kryddorna och ev lite salt.


Ät och njut!

Soppan räcker gott och väl till 6 personer. Servera gärna med nåt gott bröd och eventuellt ketchup till. Kan behöva efterspädas lite då den blir ganska stabbig.

Inga kommentarer: