söndag 6 mars 2011

Gulaschsoppa


Räcker till 5-6 portioner

ca 800 g högrev i tärningar
1 gul lök, fin hackad
½ dl flytande margarin, knappt
½ dl tomatpurè
2 vitlöksklyftor (jag pressade mina men går bra med finhackade också)
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten, drygt
4 skalade och tärnade potatisar
1 röd strimlad eller tärnad paprika
2 tsk oregano
salt och svartpeppar

Fräs löken i smöret i en stor gryta. Tillsätt köttet och bryn runt om. Blanda ner tomatpurè, vitlök, buljongtärningarna och vattnet. Sjud ca 45-60 min tills köttet är mört.
Tillsätt potatis, paprika och oregano. Sjud ytterligare ca 15 min.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Ät och njut!

Servera gärna ett gott hembakt bröd till. Riktigt mumsig soppa som jag faktiskt aldrig vågat mej på att laga förut. Det blir absolut inte sista gången.
Det var inte speciellt svårt att tilllaga, räcker till många och är en perfekt bjudrätt.

Inga kommentarer: